Juustoiset kuppikakut
– helppo brunssiherkku

by Tiina Rantanen

Ainekset, 12kpl:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua tai 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
4 dl raastettua Appenzeller® -juustoa
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 dl öljyä
Kuorrutus:
2 x 200 g yrteillä tai valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
2 dl raastettua Appenzeller® -juustoa
Koristeeksi
mustia oliiveja
yrttioksa
Tee näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Vatkaa kanamunien rakenne rikki ja sekoita niiden joukkoon kermaviili ja öljy.
Lisää kuivat ainekset muna-kermaviiliseokseen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuustoon juustoraaste ja jaa kuorrute juustomuffineille. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja viimeistele oliiveilla ja yrteillä.
Tarjoa tuoreina teen tai kahvin kanssa.
Reseptit
Maista ja totea itse
Appenzellerin salaisuus.

Macaroni & cheese Appenzeller® juustolla

Juustoiset kuppikakut – helppo brunssiherkku

Minipizzat päärynällä
