Juustoiset kuppikakut
– helppo brunssiherkku

by Tiina Rantanen

Ainekset, 12kpl:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua tai 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
4 dl raastettua Appenzeller® -juustoa
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 dl öljyä

Kuorrutus:
2 x 200 g yrteillä tai valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
2 dl raastettua Appenzeller® -juustoa
Koristeeksi
mustia oliiveja
yrttioksa

Tee näin:

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Vatkaa kanamunien rakenne rikki ja sekoita niiden joukkoon kermaviili ja öljy.

Lisää kuivat ainekset muna-kermaviiliseokseen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuustoon juustoraaste ja jaa kuorrute juustomuffineille. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja viimeistele oliiveilla ja yrteillä.

Tarjoa tuoreina teen tai kahvin kanssa.

Reseptit

Maista ja totea itse
Appenzellerin salaisuus.

Appenzeller® on hyvää sellaisenaan, mutta käyttämällä sen aromaattista ja ainutlaatuista makua ruoan laitossa saat kokkaamiseen uutta piristystä ja uusia makuja. Katso ruokavaikuttaja ja valokuvaaja Petter Bäcklundin ja ruokatoimittaja Tiina Rantasen reseptit.

Macaroni & cheese Appenzeller® juustolla

Juustoiset kuppikakut – helppo brunssiherkku

Minipizzat päärynällä

Yrttipesto Appenzeller® juustolla

Kerro kaverille tai seuraa meitä somessa.

WordPress Lightbox