Minipizzat päärynällä

by Petter Backlund

Ainekset,
4 minipizzaa:

25 g hiivaa
2 1/2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

150 g Appenzeller®
Black Labelia
2 päärynää
50 g saksanpähiköitä
1 sitruuna (kuori)
tuoretta timjamia
hunajaa

Tee näin:

Valmista perinteinen pizzataikina. Lämmitä uuni 250 asteeseen samalla kun taikina kohoaa.

Siivuta päärynät ohuiksimandoliinilla, raasta Appenzeller® Black Label ja rouhi saksanpähkinät.

Aseta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa minuutin ajan, kunnes taikina on tasaista ja notkeaa. (Jauhota tarvittaessa kädet, ettei
taikina jää kiinni.)

Kauli ja siirrä taikina leivinpaperille. Ripottele hieman oliiviöljyä pizzoille ja lisää sitten juusto ja päärynät.

Paista, kunnes pizzan pinta on saanut kauniin värin ja sivut ovat kullanruskeat.

Viimeistele ripottelemalla saksanpähkinät, raastamalla pizzalle hieman sitruunankuorta, lisäämällä hieman hunajaa ja ripottelemalla päälle tuoretta timjamia. Lisää vielä merisuolaa ja syö heti.

Reseptit

Maista ja totea itse
Appenzellerin salaisuus.

Appenzeller® on hyvää sellaisenaan, mutta käyttämällä sen aromaattista ja ainutlaatuista makua ruoan laitossa saat kokkaamiseen uutta piristystä ja uusia makuja. Katso ruokavaikuttaja ja valokuvaaja Petter Bäcklundin ja ruokatoimittaja Tiina Rantasen reseptit.

Macaroni & cheese Appenzeller® juustolla

Juustoiset kuppikakut – helppo brunssiherkku

Minipizzat päärynällä

Yrttipesto Appenzeller® juustolla

Kerro kaverille tai seuraa meitä somessa.

WordPress Lightbox