Appenzeller®-ostens unika aromatiska smak härstammar från ett hemligt recept på en örtlag som används under ostens mognadsprocess. Det består av en blandning av örter, rötter, blad, blommor, frön och skal. Endast två personer känner till receptet som går i arv från en generation till följande.

Appenzeller®-ostens unika aromatiska smak härstammar från ett hemligt recept på en örtlag som används under ostens mognadsprocess. Det består av en blandning av örter, rötter, blad, blommor, frön och skal.

Berätta om din Appenzeller®
-upplevelse och få chansen att vinna ost!

Berätta var du har smakat på Appenzeller®, vilket ditt favoritrecept är eller vilken typ av Appenzeller® -måltid du drömmer om. Du kan vinna ett äkta 6,5 kg hjul av denna delikata ost

Du kan delta genom att fylla i blanketten och även dela din historia på Instagram med hashtaggen #secretofappenzeller. Vi delar även de bästa inläggen på vårt eget konto @cheesesfromswitzerland_nordics

Appenzellers hemlighet känns till av endast två personer i världen.

Appenzeller®- ostens främsta råvara är nymjölkad 100 % ekologisk komjölk. Appenzeller® innehåller ej konserveringsmedel, smakförstärkare, färgämnen, laktos, gluten eller genmodifierade ingredienser. Hemligheten i ostens naturliga och delikata smak ligger i den världsberömda schweiziska osttillverkningskonsten.

Lokala mjölkproducenter, 50 berättigade ostmeijerier, 700 års hantverksarv samt strikt kvalitetskontroll garanterar att Appenzeller® tillverkas och mognas i enlighet med de högsta kvalitetskraven.

Secrets

Se våra videor där producenterna, ostmästarna och odlarna till de örter som används i Appenzellers tillverkning berättar om processen.

Ett traditionellt levnadssätt

mjölkproducent Jörg Scherrer

Se Secret #1

Tradition och kvalitet

Stephan Mägli, VD, Appenzeller Alpenbitter

Se Secret #2

Hemligheten i smaken

Maurus Dörig, örtviskare

Se Secret #3

Traditionellt hantverk

Johannes Schefer, ostmästare, Dörig Käsehandel AG

Se Secret #4

Närheten till naturen

Hans Stadelman, ostmejeriets ägare

Se Secret #5

Samarbetet

Stephan Mägli, VD, Appenzeller Alpenbitter

Se Secret #6

Äldre lantstammar

mjölkproducent Jörg Scherrer

Se Secret #7

Traditioner är nånting man lär sig

Maurus Dörig, örtviskare

Se Secret #8

En unik smak av örter

Johannes Schefer, ostmästare, Dörig Käsehandel AG

Se Secret #9

Framtiden behöver traditioner

Hans Stadelman, ostmejeriets ägare

Se Secret #10

En smak av äkta örter

mjölkproducent Jörg Scherrer

Se Secret #11

Ekologiska örter

Maurus Dörig, örtviskare

Se Secret #12

Ett litet bymejeri

Hans Stadelman, ostmejeriets ägare

Se Secret #13

Våra förfäders traditioner

Stephan Mägli, VD, Appenzeller Alpenbitter

Se Secret #14

Recept

Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.

Appenzeller® är god som den är, men genom att använda dess aromatiska och unika smak i matlagningen kan du liva upp och tillföra dina rätter nya smaker. Ta del av matinfluencern och fotografen Petter Bäcklunds och matjournalisten Tiina Rantanens recept.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor

Örtpesto med Appenzeller® ost

Dela med en vän eller följ oss på sociala medier.

WordPress Lightbox