Örtpesto
med Appenzeller® ost

av Tiina Rantanen

Ingredienser för ca 3 dl:
½ liter basilika, dill, koriander, mynta, mejram, persilja, citronmeliss, rucola tillsammans eller separat
1,5–2 dl riven Appenzeller® ost
1 dl rostade solrosfrön
2–3 vitlöksklyftor
1 (ekologisk) rivet citronskal
Saften av ½ citron
1–1,5 dl god jungfruolivolja
1 tsk salt
1/8 tsk färskmalen svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop och örter, ost, rostade solrosfrön, vitlöksklyftor och det rivna citronskalet i en mixer eller matberedare. Du kan också använda en stavmixer.
Tillsätt oljan gradvis samtidigt som du mixar. Smaksätt med salt och citronsaft.
Örtpesto är som bäst färskt tillagad, men håller sig i en glasburk i kylskåpet i en vecka.
Recept
Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.
Appenzeller® är god som den är, men genom att använda dess aromatiska och unika smak i matlagningen kan du liva upp och tillföra dina rätter nya smaker. Ta del av matinfluencern och fotografen Petter Bäcklunds och matjournalisten Tiina Rantanens recept.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor
