Ostiga cupcakes
– enkel brunchdelikatess

av Tiina Rantanen

Ingredienser, 12st:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk torkad eller 1 msk färsk finhackad rosmarin
4 dl riven Appenzeller® ost
3 ägg
2 dl gräddfil
1 dl olja
Glasyr:
2 x 200 g färskost med ört- eller vitlökssmak
2 dl riven Appenzeller® ost
Till dekoration:
svarta oliver
örtkvist
Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa upp ägget och tillsätt gräddfilen och oljan.
Tillsätt de torra ingredienserna i ägg-gräddfilblandningen och rör snabbt ihop dem till en jämn smet. Knåda ej.
Dela upp smeten i 12 muffins-former och grädda i ugnen i 200 grader i ungefär 20 minuter. Tillred glasyren. Rör ner den rivna osten i färskosten och fördela glasyren på muffinsarna.
Strö över riven ost och tillsätt oliver och örter.
Servera muffinsarna färska tillsammans med te eller kaffe.
Recept
Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor
