Ostiga cupcakes
– enkel brunchdelikatess

av Tiina Rantanen

Ingredienser, 12st:

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk torkad eller 1 msk färsk finhackad rosmarin
4 dl riven Appenzeller® ost
3 ägg
2 dl gräddfil
1 dl olja

Glasyr:
2 x 200 g färskost med ört- eller vitlökssmak
2 dl riven Appenzeller® ost
Till dekoration:
svarta oliver
örtkvist

Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa upp ägget och tillsätt gräddfilen och oljan.

Tillsätt de torra ingredienserna i ägg-gräddfilblandningen och rör snabbt ihop dem till en jämn smet. Knåda ej.

Dela upp smeten i 12 muffins-former och grädda i ugnen i 200 grader i ungefär 20 minuter. Tillred glasyren. Rör ner den rivna osten i färskosten och fördela glasyren på muffinsarna.

Strö över riven ost och tillsätt oliver och örter.
Servera muffinsarna färska tillsammans med te eller kaffe.

Recept

Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.

Appenzeller® är god som den är, men genom att använda dess aromatiska och unika smak i matlagningen kan du liva upp och tillföra dina rätter nya smaker. Ta del av matinfluencern och fotografen Petter Bäcklunds och matjournalisten Tiina Rantanens recept.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor

Örtpesto med Appenzeller® ost

Dela med en vän eller följ oss på sociala medier.

WordPress Lightbox