Pärön minipizzor

av Petter Backlund

Ingredienser
4 personer:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 matskedar olivolja
7 dl vetemjöl
1/2 tesked salt
150 g Appenzeller® Black Label
2 päron
50 g valnötter
1 Citron (zest)
Färsk timjan
Honung
Tillagning:
Förbered en traditionell pizzadeg. Medan den jäser värmer du ugnen till 250°C.
Skiva päron tunt med en mandolin, riv Appenzeller® Black Label och grovhacka valnötterna.
Lägg degen på en mjölad yta och knåda i 1 minut tills degen är jämn och elastisk. (Mjöla händerna om det behövs för att degen inte ska fastna.)
Kavla ut och flytta degen till ett bakplåtspapper.
Sprinkla olivolja över pizzorna och lägg sedan på osten och päronen.
Baka tills toppen av pizzan fått fin färg, och sidorna är gyllene.
Avsluta med att strö valnötter, riva lite citronzest, rippla honung och strö över färsk timjan. Toppa med havssalt och ät på direkten.
Recept
Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor
