Pärön minipizzor

av Petter Backlund

Ingredienser
4 personer:

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 matskedar olivolja
7 dl vetemjöl
1/2 tesked salt

150 g Appenzeller® Black Label
2 päron
50 g valnötter
1 Citron (zest)
Färsk timjan
Honung

Tillagning:

Förbered en traditionell pizzadeg. Medan den jäser värmer du ugnen till 250°C.

Skiva päron tunt med en mandolin, riv Appenzeller® Black Label och grovhacka valnötterna.

Lägg degen på en mjölad yta och knåda i 1 minut tills degen är jämn och elastisk. (Mjöla händerna om det behövs för att degen inte ska fastna.)

Kavla ut och flytta degen till ett bakplåtspapper.

Sprinkla olivolja över pizzorna och lägg sedan på osten och päronen.

Baka tills toppen av pizzan fått fin färg, och sidorna är gyllene.

Avsluta med att strö valnötter, riva lite citronzest, rippla honung och strö över färsk timjan. Toppa med havssalt och ät på direkten.

Recept

Smaka och upptäck själv Appenzellers hemlighet.

Appenzeller® är god som den är, men genom att använda dess aromatiska och unika smak i matlagningen kan du liva upp och tillföra dina rätter nya smaker. Ta del av matinfluencern och fotografen Petter Bäcklunds och matjournalisten Tiina Rantanens recept.

Macaroni & cheese med Appenzeller®

Ostiga cupcakes – enkel brunchdelikatess

Pärön minipizzor

Örtpesto med Appenzeller® ost

Dela med en vän eller följ oss på sociala medier.

WordPress Lightbox