Yrttipesto
Appenzeller® juustolla

by Tiina Rantanen

Ainekset, n. 3dl:

½ litraa basilikaa, tilliä, korianteria, minttua, meiramia, persiljaa, sitruunamelissaa, rucolaa yhdessä tai erikseen

1,5 – 2 dl Appenzeller® -juustoraastetta
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2-3 valkosipulinkynttä
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1-1,5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/8 tl mustapippuria myllystä

Tee näin:

Pane yrtit, juusto, kuivalla pannulla paahdetut auringonkukansiemenet, valkosipulinkynnet ja raastettu sitruunankuori tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Pyöräytä ainekset silpuksi.

Lisää öljy vähitellen täyttöaukosta koneen käydessä. Mausta pestotahna suolalla ja sitruunamehulla.

Yrttipesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy viikon jääkaapissa lasipurkissa.

Reseptit

Maista ja totea itse
Appenzellerin salaisuus.

Appenzeller® on hyvää sellaisenaan, mutta käyttämällä sen aromaattista ja ainutlaatuista makua ruoan laitossa saat kokkaamiseen uutta piristystä ja uusia makuja. Katso ruokavaikuttaja ja valokuvaaja Petter Bäcklundin ja ruokatoimittaja Tiina Rantasen reseptit.

Macaroni & cheese Appenzeller® juustolla

Juustoiset kuppikakut – helppo brunssiherkku

Minipizzat päärynällä

Yrttipesto Appenzeller® juustolla

Kerro kaverille tai seuraa meitä somessa.

WordPress Lightbox